Hotell & boende

Skiathos kan man välja att bo i Skiathos stad eller nära någon av de bra stränderna. Bor man i Skiathos stad får man fördelen av att slippa åka taxi eller bil in till stan. Då kan man utan problem dricka lite vin till maten eller ta en drink i den mysiga "trappan" där kaféer och barer ligger på rad.

Fördelen med att bo utanför stan är att man ofta kan hitta hotell med magiskt fin utsikt över havet och en lugn och lite lantlig atmosfär som man inte får i Skiathos stad. Nackdelen blir istället att man måste åka taxi eller egen bil om man vill in till stan på kvällen. Som vanligt i grekiska små orter så kan det vara svårt att hitta parkering i Skiathos stad.

Här är kommer några tips på hotell som garanterat inte för dig besviken.

Koulas House
Det här lilla familjedrivna hotellet har en underbar utsikt över Bourtzi och ligger nära alla tavernor i stan. Vill man lyxa till det lite extra finns här två större lägenheter med generösa terrasser. Hotellet ligger verkligen precis vid havet, och det finns också en liten badstege för sköna morgondopp.

Megali Amos
Välkänt och populärt lägenhetshotell med bra läge direkt vid Megali Amos-stranden.

Bourtzi Boutique
Modernt och snyggt hotell som ligger mitt i Skiathos stad.

Mira Mare
Välskött och charmigt hotell direkt vid stranden. Här kan man ha terrass direkt vid stranden så att det blir än enklare att ta sig mellan rummet och stranden.

Anemoni Beach
Charmigt litet hotell med trevligt läge vid Megali Amos-stranden.

Atrium
Fint hotell som ligger på en höjd i det lugna området Platanias, ca 6,5 kilometer från Skiathos stad.

Elias
En personlig favorit. Mycket fräscht lägenhetshotell som ligger högt upp med en fantastisk utsikt över Egeiska havet. Här kan man sitta på balkongen och bara stirra ut över havet. Ska man bo här bör man dock ha en bil.

Strandnära
Vill man istället bo nära en fin strand så är Koukounaries, Megali Ammos eller Achladies bra alternativ på orter. I Koukounaries är Hotell Panorama ett populärt och mysigt hotell direkt vid stranden.