Hyra bil & moped

Även om Skiathos är en liten ö och man kan åka både buss och båt till många av stränderna, så är det skönt att ha sitt egna transportmedel här. Bussarna och båtarna tenderar att bli rätt fulla under sommaren och med egen bil kan man åka dit man vill när man vill.

Det räcker med en liten bil med AC för att man med enkelhet ska kunna tuffa runt på ön. Vägarna är så små att man sällan kommer upp i över 50 km/h. Enda gången en liten bil kan komma till korta är om man kör uppe bland bergen eller om hotellet man bor på ligger högt upp från huvudvägen.

Moped fungerar också bra, eftersom vägarna är så små, men tänk på att greker kör lite mer vårdslöst än vad vi är vana vid, så en bil känns som en skön extra trygghet (sen får man ju behövlig AC också).

Tänk på att alltid ha med kontraktet på hyrbilen när du är ute och åker. Om polisen av någon anledning skulle stoppa dig vill de ofta se kontraktet. Det är också bra att ha med telefonnummret til hyrbilsföretaget om bilen mot förmodan skulle krångla.

Om man vill hyra bil brukar det bli billigast och enklast att boka bilen via charterbolaget innan man åker. Väl på plats är det för det mesta dyrare.