Mat & restauranger

Eftersom Skiathos bara har en enda riktig stad är det också här man brukar äta på kvällarna. Nästan alla stränder på ön har en eller flera tavernor precis vid stranden, vilket gör det enkelt att äta lunch. En lunch på en strandtaverna kostar runt 100 kr per person om man dricker vatten. Även uppe bland bergen kan man hitta tavernor med fantastisk utsikt över havet.

I själva Skiathos stad finns det många restauranger att välja på. De flesta är traditionella grekiska tavernor, men det finns även andra kök representerade. Som till exempel La Cucina di Maria som serverar farligt god pizza och pasta på ett mysigt torg mitt i stan.

Bland de grekiska tavernorna sticker Palouki och 1901 ut allra mest. På bägge dessa är maten god, servicen trevlig och uteserveringarna romantiskt mysiga. Andra bra restauranger i Skiathos stad är Lyhnari och The Windmill. Eller varför inte testa mysiga Alexandros taverna som serverar traditionell grekisk mat och som har sin servering på ett litet torg under ett stort träd.

Utanför Skiathos stad ska man spana in Anastasia's Restaurant i Katsarou, Platanias Taverna & Bar i Agia Paraskevi och Salt and Pepper i Troulos. Vill man äta med fantastisk utsikt över Skiathos stad så är Olive Thea Restaurant ett bra val. Tavernan erbjuder även gratis transport till och från restaurangen om man saknar hyrbil eller vill dricka vin till maten.

Vill man laga egen mat finns det gott om små supermarkets inne i Skiathos stad, men i dessa är utbudet ofta begränsat. De finns två större affärer som ligger på ringroad (följ stora vägen från Akropolis mot stan) som har bättre utbud och bättre priser. Det är här Skiathosborna själva handlar. Längst ner på akropolis ligger en supermarket på höger sida som har mycket goda ostar.