Stränder

Det finns över 60 stränder på Skiathos att välja bland. De flesta når man via huvudvägen som går från Skiathos stad. Nästan var 10:e meter är det en skylt ner till höger mot havet som indikerar en strand.

Det finns med andra ord bra möjligheter att åka runt och upptäcka stränder (speciellt om man har hyrt bil eller moped). Det går också bra att ta taxi, då det är ganska korta avstånd på den lilla ön. De flesta stränder har någon slags taverna eller snackbar i anslutning, så man behöver sällan oroa sig för att gå hungrig.

De lite mer etablerade stränderna kan man också åka buss eller badbåt till, dessa brukar dock vara överfulla om på för- och eftermiddagarna. Så hyr den minsta bilen med AC så kan du upptäcka stränderna utan att behöva knö.

Några av de mer etablerade stränderna på Skiathos är:

Lalaria
En mycket fin strand med vita klapperstenar som endast nås med båt. Här finns inga ordnade badaktiviteter och solstolar utan bara lugn och ro.

Koukounaries
Hit går badbussen men också båt från hamnen. Koukounaries är en lång finkornig sandstrand som passar både barn och vuxna. Här kan man hyra jetski, testa på parasailing eller åka bananbåt.

Banana Beach
Även hit går både buss och båt från Skiathos stad. Här brukar det generellt vara lite färre besökare, men det blir ändå relativt "busy" här under högsäsong och på helger.

Vromolimnos
En av de bättre stränderna på Skiathos om man vill ha lite lugnare strandliv. Här finns också bra tavernor som serverar riktig lunch när det börjar kurra i magen.

Asselinos
En bred och lång sandstrand med fin sand, ligger längst bort från Skiathos stad. Hit går inte badbussen, utan man får ta taxi eller badbåt (om man inte har egen bil). Här är det generellt lite blåsigare och mer vågor, så stranden är inte så barnvänlig.

Tsougria
En liten obebodd ö som det går båtturer till. Här får man en mer avslappnad atmosfär och paradislik strand.

Vasilias Beach
Alla stränder längs södra Skiathos är sandiga, så även Vasilias Beach som är en lugn liten plats med grunt vatten och tillräckligt med solstolar och parasoll för alla. Stranden ligger 10 minuter till fots från den mer livliga stranden Megali Ammos Beach.

Kanapitsa
En liten och ganska smal strand med fin sand och mysig taverna precis vid vattnet. Eftersom det är en bit att gå från busshållplatsen brukar den här stranden sällan bli överbefolkad.

Agia Eleni
För att ta sig till den här stranden behöver du antingen hyra en jeep (dålig väg gör att en vanlig bil inte duger) eller hoppa på någon av taxibåtarna som går från Skiathos stad. Oavsett hur du tar dig hit så är det mödan värt. Stranden består av gyllene sand och är relativt långgrund. Det finns både en taverna och en bar i anslutning till stranden och om du är här på kvällen är det riktigt härligt att ligga i någon av barens bönsäckar och titta på solnedgången samtidigt som du sippar på valfri dryck.

Andra stränder som är värda att besöka är de lite mindre etablerade stränderna Ambelakia, Elias och Mandraki.